21.1 C
București
luni, 10 mai 2021 - 21:13

VIDEO. Zeci de mii de polițiști mobilizați pe litoral și în stațiunile montane în minivacanța de 1 Mai și Paște

Polițiștii, pompierii și jandarmii se pregătesc intens pentru următoarele zile când românii vor petrece de 1 Mai și de sărbătorile Pascale. Aproape 26.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne vor acționa în minivacanţa de Paşte la nivel naţional. Zonele intens tranzitate ca Autostrada Soarelui sau DN1 vor fi supravegheate de 1500 de polițiști de la Brigada Rutieră, iar pompierii vor înfiinţa puncte temporare de lucru pe litoral şi pe Autostrada A2.

 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că efectivele MAI vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale şi vor interveni dacă se vor produce situaţii de urgenţă.

“Începând de vineri, 30 aprilie, şi până luni, 3 mai, aproximativ 26.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, piloţi şi personal de la alte structurii ale MAI vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei, pentru că dorim să ne asigurăm că în aceste zile nu se vor produce incidente de o gravitate deosebită. Principalele obiective rămân protejarea vieţii şi a sănătăţii cetăţenilor, inclusiv prin descurajarea comportamentelor care pot favoriza răspândirea virusului Sars-Cov-2. Efectivele MAI vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale şi vor interveni în cazul producerii unor situaţii de urgenţă”, a afirmat Monica Dajbog.

“MAI a mobilizat efective suplimentare pe traseele pe care în mod tradiţional în astfel de perioade ne aşteptăm la aglomerări, dar şi în localităţile unde se preconizează prezenţă mare a persoanelor. Ne referim aici la staţiunile turistice de pe litoral sau montane, dar şi localităţile unde se află lăcaşuri de cult, unde an de an vin credincioşi”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAI.

Totodată, circa 14.000 de angajaţi MAI vor acţiona în zona lăcaşurilor de cult.

Se fac pregătiri intense și în Constanța unde forțele de ordine se așteaptă la un flux mare de turiști pentru ziua de 1 Mai și pentru Paște. În weekend, restricțiile nu se mai aplică după ce incidența COVID a scăzut, așadar magazinele se vor închide la ora 21.00 iar circulația se oprește la ora 22.00. Cu excepția nopții de Înviere.

Pentru turiștii care vor petrece zilele acestea la munte se face recomandarea de a nu se aventura pe trasee montane deoarece, din cauza încălzirii vremii există un risc crescut de avalanșe.