35 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 15:28
No menu items!

VIDEO / Vladimir Putin, primul interviu de când a invadat Ucraina. Liderul de la Kremlin explică de ce s-a agravat situație economică a Rusiei

spot_img

Vladimir Putin a dat primul interviu din ultimele peste 100 de zile, de când Rsia a invadat Ucraina. El explică situația gravă din punct de vedere economic a Rusiei prin faptul că liderii europeni și americani „nu au dat curs solicitărilor noastre urgente de a menține contracte pe termen lung de furnizare a aceluiași gaz natural către țările europene și au început și să le ascundă”.

Interviul a fost acordat postului de televiziune Rossiya 1, fiind filmat într-un birou al președintelui, la Soci. O primă parte a interviului a fost publicată pe site-ul administrației prezidențiale ruse.

Interviul începe cu explicațiile lui Putin asupra lipsei mondiale de cereale și vizita primită la Kremlin a liderului Uniunii Africane, pe această temă.

„Da, desigur, vedem acum încercări de a transfera responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă pe piața mondială alimentară asupra Rusiei. Trebuie să spun că aceasta este o încercare, așa cum spun oamenii noștri, de a trece aceste probleme de la un cap bolnav la unul sănătos. De ce? Situația nefavorabilă de pe piața mondială nu a început să se contureze ieri și nici măcar din momentul în care Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina”. 

Putin acuză apoi liderii europeni că nu „au dat curs solicitărilor noastre urgente”, ceea ce a dus la agravarea situației. 

„Printre altele, europenii nu au dat curs solicitărilor noastre urgente de a menține contracte pe termen lung de furnizare a aceluiași gaz natural către țările europene și au început și să le ascundă. (…) Dar am avertizat despre asta, și asta nu are nicio legătură cu vreo operațiune militară rusă în Donbas, nu are nicio legătură cu asta. (…) Când a început operațiunea noastră, partenerii europeni, americani, așa-ziși, au început să facă pași care au agravat situația din acest sector: atât în ​​sectorul alimentar, cât și în cel al îngrășămintelor.”, a mai spus Putin.

M. Nedelcu