9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:26
No menu items!

VIDEO Vis împlinit pentru miliardarul Sir Richard Branson. S-a înălțat 85 de km în spațiu și a revenit pe pământ în siguranță

spot_img

Sir Richard Branson, proprietarul companiei Virgin, a făcut primul zbor în spațiu la bordul vehiculului pe care îl dezvoltă de 17 ani și s-a întors în siguranță pe Pământ. Zborul a durat aproximativ o oră, timp în care s-a înălțat 85 de kilometri de la sol.

Omul de afaceri a fost însoțit în misiune de cei doi piloți ai vehiculului, Dave Mackay și Michael Masucci, și de trei angajați ai Virgin Galactic – Beth Moses, Colin Bennett și Sirisha Bandla.

În timpul zborului, omul de afaceri a transmis un mesaj vădit emoționat de experiență:

”Am fost odată un copil cu un vis care privea spre stele. Acum sunt adult într-o navă spațială care privește în jos spre frumosul nostru Pământ. Pentru următoarea generație de visători: dacă putem face acest lucru, imaginați-vă doar ce puteți face” a spus Sir Richard Branson.

La revenire, omul de afaceri a susținut o conferință de presă: „Am visat acest moment încă de când eram copil, dar sincer nimic nu te poate pregăti pentru vederea Pământului din spațiu”, a spus el într-o conferință de presă după zbor. „Întregul lucru a fost doar magic”, a completat miliardarul.

Aproximativ 600 de persoane au plătit deja în avans pentru biletele care îi vor duce în spațiu. Costul unui zbor în spațiu la bordul navetei Virgin ajunge până la 250.000 de dolari (180.000 de lire sterline).