12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:37
No menu items!

VIDEO/ FOTO Situație dramatică în Vrancea. Echipele de salvare fac eforturi pentru a ajunge la muncitorii izolați de viitură. O singură persoană, evacuată

spot_img

Echipele de salvare fac eforturi pentru a ajunge la cei 12 muncitori care s-au refugiat într-o remorcă, din cauza viiturii, în județul Vrancea. Până acum, doar o persoană a fost evacuată, un băiat de 16 ani, cu ajutorul unui sistem tip tiroliană.

Conform ISU Vrancea, cele 12 persoane aflate într-o zonă forestieră din Nereju au rămas izolate, vineri, din cauza creșterii nivelului și debitului râului Zăbala.

Noaptea situația lor a fost monitorizată, iar sâmbătă s-au reluat operațiunile de salvare.

„Se menține legătura vizual și vocal cu persoanele izolate. Până la acest moment nu s-au semnalat probleme medicale”, transmite ISU Vrancea.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, sâmbătă, la videoconferința premierului Florin Cîțu cu prefecții, că pe parcursul nopții s-a încercat salvarea muncitorilor, dar nu s-a reușit.

Sâmbătă operațiunile au fost reluate, a fost mobilizată și o echipă Salvamont din Covasna.

„S-a mărit distanța între salvatori și muncitori. Accesul este foarte greu, nu putem trimite utilaje. Pe cale aeriană nu putem să-i scoatem, este o zonă montană și elicopterele nu pot intra acolo”, a spus Arafat.

Doar o persoană, evacuată

„La acest moment, printr-un sistem provizoriu tip tiroliană, s-a reușit accesul unui salvamontist către persoanele izolate. Urmează preluarea și salvarea acestora din zona de pericol. S-a reușit evacuarea unui minor în vârstă de 16 ani”, a transmis ISU Vrancea.

Apa la Nistorești, traversată cu un căruț suspendat 

Și comuna Nistorești, tot din județul Vrancea, este puternic afectată de viiturile care au făcut pagube la nivelul localității. Un tronson de drum a fost avariat de revărsările de ape, iar podețul de la Podul Târdei abia a fost reparat pentra ca oamenii să treacă de o parte în alta a râului Năruja. Deocamdată zeci de gospodării sunt izolate, aprovizionarea oamenilor efectuându-se cu greutate.

SURSA VIDEO: Jurnalul de Vrancea