21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 11:12
No menu items!

VIDEO Valize pline cu bani și lingouri de aur găsite de talibani în casa unui oficial afgan

spot_img

Talibanii au anunţat luni că au confiscat 6,5 milioane de dolari şi mai multe lingouri de aur din reşedinţa fostului prim-vicepreşedinte afgan Amrullah Saleh în provincia Panjshir. Amrullah Saleh, care a condus și principalul serviciu afgan de informaţii, a fugit din țară la scurt timp după ce talibanii au preluat puterea.

În înregistrarea video se observă mai mulți talibani adunați în jurul valizelor pline cu bani în timp ce numără lingourile de aur găsite în casa lui Saleh.

Corupţia şi folosirea necuvenită a bunurilor statului s-au numărat printre principalele critici pe care afganii şi comunitatea internaţională le-au adresat fostului guvern afgan înlăturat de la putere de talibani la jumătatea lunii august după retragerea trupelor internaţionale conduse de SUA.

Amrullah Saleh a fost prim-vicepreşedinte al preşedintelui afgan Ashraf Ghani în ultimul an şi jumătate, iar anterior a condus principalul serviciu afgan de informaţii, Direcţia Naţională de Securitate (NDS).

După ce preşedintele Ghani a fugit din ţară pe 15 august înainte ca talibanii să pătrundă în capitala Kabul, Saleh s-a declarat ‘preşedinte interimar legitim’, dar a fugit şi el la scurt timp.

C.D.