8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:36
No menu items!

VIDEO. Urmările cutremurului din România: pereții mai multor blocuri din Târgu-Jiu au crăpat

spot_img

Mai multe blocuri din Târgu Jiu s-au crăpat după cutremurul de ieri după-amiază. Mai mulți locuitori au postat imagini cu casa scărilor și holurile imobilelor unde domiciliază. Oamenii se tem că la un cutremur mai mare își vor pierde locuințele.

În municipiul Târgu Jiu, aflat la aproximativ 20 de kilometri de epicentrul cutremurului, seismul s-a resimțit puternic. Oamenii s-au speriat, iar unii au stat câteva ore în fața blocurilor.

Când au reintrat în apartamente au văzut primele efecte ale cutremurului. Pereții blocurilor s-au crăpat, iar tencuiala a căzut în urma seismului. 

 

“Dacă la un cutremur de magnitudinea 5,2, ni s-au crăpat pereții, vă dați seama că blocul o să cadă peste noi la un cutremur mai mare. Trăim în locuințe nesigure, suntem conștienți, dar nu avem ce face. Nu avem nicio putere, nu avem cui să cerem ajutor. Cine să ne consolideze nouă blocurile? Noi nu putem, nu avem bani așa că nu ne rămâne decât sa ne rugam”, au spus locatarii unuia dintre blocurile afectate de cutremur.

Undele seismului produs în Oltenia au ajuns însă până în Bulgaria, Serbia și Ungaria.

”După cum ați văzut și la turci, cutremurele de suprafață se produc cu replici destul de multe. Acestea pot provoca pagube sau daune, dar doar dacă sunt sub o clădire. Explicația este că sunt niște falii care se activează din când în când”, a explicat Directorul INFP, Constantin Ionescu, la Antena 3 CNN. 

Cutremurul produs ieri a fost unul de mică adâncime. Acesta a avut loc între Petroșani și Târgu Jiu, aproximativ la jumătatea distanței, într-o zonă seismică mai puțin cunoscută, însă una destul de activă.

                                                                                                                  Adina Silav

SURSA FOTO/VIDEO: gorjonline.ro