35.7 C
București
joi, 29 iulie 2021 - 15:15

VIDEO Un urs a venit până la o terasă în zona Barajului Vidraru unde erau turiști. Căuta de mâncare

spot_img

Ursul s-a apropiat agale de terasa din zona Barajului Vidraru fără să se sperie de oameni sau de claxoane. Nu a fost agresiv, dar s-a dus țintă la tomberonul de gunoi unde singur l-a deschis ca să caute de mâncare. Turiștii au filmat, dar au și chemat jandarmii. Întâmplarea a avut loc miercuri, însă în zonă prezența urșilor a fost destul de des semnalată.

 

În imaginile difuzate de publicaţia locală epitesti.ro se poate vedea că nu departe de terasă este şi o parcare în care se aflau câţiva oameni care s-au oprit să privească animalul.

Zona este intens vizitată de turişti în această perioadă a anului, dar și prezența urșilor în zonă a fost semnalată destul de des în ultimele săptămâni.

La un moment dat, bărbatul care filmează, încântat de apariția ursului nu uită că trebuie anunțate autoritățile și le cere celor din apropiere să anunțe jandarmii de prezența animalului.

Miercuri, Guvernul a aprobat Ordonanţa de Urgenţă referitoare la „metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun”.

Tot miercuri, secretarul de stat din Ministerul Mediului, Róbert Szep, a anunţat că este în pregătire un proiect de Hotărâre care prevede majorarea amenzilor pentru persoanele care hrănesc urşi în apropierea localităţilor.

În prezent, amenzile pentru cei care le dau mâncare urşilor la marginea drumului sunt cuprinse între 3.000 şi 5.000 de lei, însă sancţiunile ar putea fi dublate sau chiar triplate.

C.Dumitrescu