18.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 15:59
No menu items!

VIDEO.Un șofer de Uber, care se dădea polițist la antidrog, le promitea clientelor că le angajează în instituții ale statului, contra unor sume de bani pe care și le însușea

spot_img

Polițiștii bucureșteni au descins în această dimineață la un șofer de uber care era suspect de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. Timp de peste 6 luni, acesta le promitea clientelor pe care le transporta, că le facilitează angajarea pe posturile vacante în cadrul unei instituții publice sau a unor servicii aferente altor organizații.

El se dădea angajat al unei instituții a statului și prezenta chiar o legitimație falsă în acest sens, reușind să ademenească peste 6 tinere, în jur de 20 de ani, care au crezut în promisiunile făcute.

Modul de operare era foarte bine pus la punct: se prefăcea ca vorbește la telefon cu diferite persoane, după care le aborda și le zicea ca lucrează în minister, comisarul Toni, le arata o legitimație făcută de el la antidrog și le întreba dacă nu vor sa le angajeze pe diferite posturi, secretara, referend. În momentul în care tinerele prindeau încredere în el, acesta începea sa le ceară bani pentru dosar, pentru fișa medicală, bani ce ar fi fost transferați prin intermediul unor platforme financiare.

”Astăzi, 22 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale pun în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

În fapt, în perioada septembrie 2022 – prezent, în timp ce oferea servicii ride-sharing, un bărbat ar fi inițiat discuții cu persoanele pe care le transporta, cu privire la existența unor posturi vacante în cadrul unei instituții publice sau a unor servicii aferente altor organizații.

Din cercetări, s-a stabilit că, prin folosirea de calități mincinoase, respectiv că este angajat al instituției respective, prezentând o legitimație în acest sens, bănuitul ar fi indus în eroare persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante. 

Astfel, bărbatul ar fi pretins și primit diverse sume pentru îndeplinirea formalităților necesare înscrierii și completării dosarului de angajare, bani ce ar fi fost transferați prin intermediul unor platforme financiare.

Cel în cauză a fost condus la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului Investigații  Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (6 acte materiale).

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

D.Constantin