10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:31

VIDEO Un primar interzice trotinetele electrice in zonele pietonale. Decizia vine după o avalanșă de sesizari și multe accidente

spot_img

Trotinetele electrice, tot mai des implicate în accidente, vor fi interzise în zonele exclusiv pietonale și de promenadă din Drobeta Turnu Severin. Primarul a luat decizia după ce mai mulți trecători au fost loviți, iar mulți alți locuitori au reclamat că nu se simt în siguranță când cei care conduc trotineta circulă cu mare viteză pe lângă ei.

Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, a anunțat luni că, de săptămâna viitoare circulației trotinetelor electrice în zonele exclusiv pietonale și de promenadă va fi interzisă.

Potrivit primarului, au existat, în ultima perioadă, foarte multe sesizări din partea severinenilor, că tinerii care folosesc trotinetele electrice nu respectă deloc regulile de deplasare, conduc cu viteză și au fost dese situațiile în care au lovit trecătorii.

„Este o decizie grea, dar necesară pentru siguranța noastră a tuturor, dar mai ales a bătrânilor și copiilor care se feresc cu greu din fața tinerilor vitezomani. Este obligatoriu să reglementăm condițiile de deplasare pentru a evita accidentele. Vor exista avertismente, amenzi, iar celor care nu vor înțelege le vom confisca trotinetele”, spune Marius Screciu.

La începutul lunii iulie, un bărbat a fost izbit de o trotinetă electrică pe trecerea de pietoni. Tânărul care o conducea nu a reușit să o oprească și a intrat direct pieton.