0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:48
No menu items!

VIDEO Un Pește-Lună uriaș a fost prins în largul exclavei spaniole Ceuta

spot_img

Un Pește-Lună uriaș a rămăs prins în plasa unui vas de pescuit aflat în largul exclavei spaniole Ceuta, pe 4 octombrie, iar biologul marin Enrique Ostale a fost chemat să evalueze exemplarul record, informează Reuters.

Peștele-Lună este clasificat drept specie vulnerabilă și nu este consumat în Europa. Exemplarul prins avea 3,2 metri lungime și 2,9 metri lățime, a declarat Enrique Ostale într-un interviu acordat joi.

Biologul a fost chemat să evalueze peștele care avea avea dimensiuni record chiar și pentru acea zonă, unde s-au mai prins exemplare mari.

“Am încercat să-l punem pe un cântar cu limita de 1000 de kilograme, însă era prea greu. L-ar fi stricat”, a spus Ostale, care conduce laboratorul de biologie marină al Universității din Sevilla în exclava Ceuta.

“Pe baza dimensiunilor și în comparație cu alte capturi, probabil cântărea în jur de 2 tone”, a adăugat el.

Peștele a fost prima dată izolat într-o cameră subacvatică atașată de vas, iar apoi a fost ridicat la bord cu o macara, unde a stat câteva minute, cât timp Enrique Ostale și alți câțiva biologi l-au măsurat, l-au fotografiat și au luat mostre ADN.

“Am fost uimit. Citeam despre astfel de exemplare, însă nu credeam că vom atinge vreodată unul”, a spus Ostale.

Peștele a fost apoi eliberat în apă, iar pescarii și oamenii de știință aflați la bordul vasului de pescuit l-au văzut dispărând rapid în adâncuri.