19.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 7:23

VIDEO Un copil de la un Centru de Plasament a fost lovit de o mașină. Angajaţii:„Zicem că a căzut din copac“

spot_img

Adolescentul din Centrul de Plasament din Prahova fusese lovit de o mașină în curtea instituției și a suferit o fractură la un picior. Angajații Centrului nu i-au acordat niciun pic de atenție, deși copilul urla de durere. Preocuparea lor era să ascundă cele petrecute și să găsească un scenariu plauzibil în așa fel încât să nu răspundă în fața legii. Totul a fost filmat.

Angajaţii unui centru de plasament din Plopeni, aflat în subordinea DGASPC Prahova, au încercat să ascundă un accident rutier în care a fost lovit un copil aflat în grija lor, scrie Adevărul.ro.

Niciunul dintre ei nu a mers să vadă ce a păţit copilul, ba mai mult, când băiatul accidentat urla de durere, una dintre îngrijitoare i-a cerut pe un ton răstit să tacă.
Întreaga discuţie a fost filmată cel mai probabil de un alt copil din centru, iar înregistrarea video a fost postată pe Facebook de Vasile Bălan.

Accidentul s-a petrecut în luna iunie, anul trecut.

Potrivit unor surse, unul dintre angajaţii centrului din Plopeni a lăsat maşina parcată în curtea instituţiei cu cheile în contanct. Profitând de neatenţia şoferului, unul dintre adolescenţii aflaţi în plasament a urcat la volan şi a pornit maşina, lovind un alt băiat care se afla pe alee, potrivit Adevărul.

Cazul a ajuns până la urmă în atenţia poliţiei care a făcut cercetări privind producerea accidentului.

”Aspectele semnalate au făcut obiectul unui dosar penal în care poliţiştii au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. La data de 30 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat cu propunere de soluţie procedurală, unităţii de parchet sus-menţionate”, potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova.

În paralel conducerea DGASPC a făcut o anchetă internă care s-a finalizat cu desfacerea contractului de muncă în cazul a doi angajaţi ai centrului din Plopeni, iar alţi patru au fost sancţionaţi cu reducerea salariului de bază pe o perioadă de trei luni de zile. Un al şaptelea angajat a primit avertisment scris, potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Prahova, Corina Nicola, notează Adevărul.ro

În prezent, centrul de la Plopeni este desfiinţat.