17.7 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 13:08
No menu items!

VIDEO. Un comandant rus lăudat pentru „curaj” și-a abandonat vehiculul de luptă. Ce au găsit ucrainenii în el

spot_img

Un comandant rus, lăudat la televiziunile de la Moscova pentru „curajul” său, și-a abandonat vehiculul de luptă în Ucraina, acesta fiind descoperit de militarii ucraineni.

Vehiculul a fost găsit abandonat în apropierea râului Doneț unde forțele armate ruse au suferit una dintre cele mai zdrobitoare înfrângeri de la declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie.

Soldații Kievului au înregistrat momentul spargerii ușii vehiculului blindat de tip BMP-3 cu o toporișcă, arătând ce au găsit în interiorul acestuia, inclusiv un caiet roșu cu însemnările de război ale căpitanului rus Dmitri Furdui.

Înregistrarea video integrală a „despachetării” vehiculului blindat a fost urcată pe canalul său de Youtube de jurnalistul ucrainean Yuri Butusov.

Jurnalistul Marko Kutov de la Radio Europa Liberă a descoperit că Furdui, comandantul celei de-a 8-a companii a Brigăzii 35 de Infanterie Motorizată, a fost lăudat pe 6 mai de către televiziunile rusești pentru eroismul și curajul său în lupta împotriva „naziștilor” din Ucraina.

Televiziunile de la Moscova au relatat că „alături de compania motorizată care i-a fost încredințată, el a luptat împotriva naționaliștilor ucraineni care au ocupat una dintre așezări”.

                                                                                                                  Adina Silav