23.2 C
București
marți, 6 iunie 2023 - 15:10
No menu items!

VIDEO Un activist din Buzău, snopit în bătaie de față cu polițiștii care erau depășiți de situație. În sprijin, au venit mascații

spot_img

Un bărbat din Buzău a fost snopit în bătaie de față cu polițiștii. Scenele au fost înregistrate chiar de el, o parte, fiind transmise live pe facebook. În imagini se observă o polițistă care în momentul în care bărbatul este atacat, ea pare complet depășită de situație și nu știe cum să reacționeze.

 

Victima are un cont youtube pe care publică diferite abuzuri și nereguli și este cunoscut în Buzău ca Activistul Buzoian. Se numește Robert Gabriel Nițu, iar duminică se afla în comuna Cernătești de unde încerca să prezinte publicului și autorităților, comercializarea ilegală a puilor vii. Reamintim că ANSVA a interzis comerțul cu păsări vii, din cauza gripei aviare, excepție făcând fermele autorizate, scrie stiridinsursebuzau.ro

După cum relatează activistul pe cotul său de youtube, acesta a fost urmărit și blocat în trafic de mai mulți comercianți de pui vii din comun buzoiană Cernătești.

A solicitat sprijin la 112. Agresorii care veniseră cu mai multe, potrivit informațiilor transmise pe yiutube de Activistul Buzoian, au fost agresiv cu el chiar și după venirea agenților. De altfel, pe una dintre filmări, bărbatul se aude cum cere disperat ajutorul polițiștilor aflați chiar lângă el, dar aceștia par complet depășiți de situație. La fața locului au sosit și luptătorii de la forțele speciale.

 

Într-un final, agresorii au fost încătuşaţi în faţa postului de poliţie de la Mărăcineni. Activistul spune că are motive să se teamă pentru viaţa lui.

Comunicatul IPJ Buzău

”La data de 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, au fost sesizați prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităților Săpoca și Cernătești, ar fi fost agresat de mai multe persoane.

Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor semnalate.

Totodată, pentru aplanare și preîntampinarea escaladării conflictului, au fost dirijate la locație și luptători din cadrul Serviciului de Acțiune Specială Buzău și jandarmi.

Din primele verificari a reieșit că, în urma unui conflict spontan, apelantul de 41 de ani ar fi fost agresat fizic de către trei persoane, totodată i-ar fi fost provocate și distrugeri la autoturismului personal.

Polițiștii au identificat persoanele în cauză, stabilind că este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din localitatea Săpoca și Cernătești.

La momentul intervenției polițiștilor, persoana vătămată nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și distrugere iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.”, arată Poliția Buzău.