26.8 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 12:10
No menu items!

VIDEO Turiști evacuați din Turcia. Situația este catastrofală

spot_img

Situația este catastrofală în Turcia care s-a transfomat într-o minge de foc. Incendiile masive au cuprins nenumărate stațiuni, iar turiștii fug din calea flăcărilor pe unde pot. Unii au fost evacuați cu bărcile din hoteluri unde rămăseseră captivi, alții au fugit la cele mai apropiate aeroporturi. Imaginile care vin din Turcia sunt tot mai înfricoșătoare.

Turiștii din stațiunea Bodrum au fost îndemnaţi să evacueze hotelurile din cauza pericolului imens generat de incendiile de pădure care se apropie amenințător, relatează The Associated Press.

Paza de Coastă turcă coordonează aceste operaţiuni, iar autorităţile turce au cerut unor vapoare şi iahturi private să participe la aceste evacuări pe mare, în urma izbucnirii unor noi incendii.

Din cele 98 de incendii care au izbucnit în numeroase provincii ale Turciei începând de miercuri, 88 sunt în prezent controlate de pompieri.

Incendiile sunt deosebit de grave pe coasta mediteraneeană a Turciei, unde vânturile puternice au afectat eforturile depuse de echipele de pompieri. Multe regiuni şi hoteluri au fost evacuate, iar turiştii au fost transportaţi în zone sigure cu ajutorul unor ambarcaţiuni.

 

 

C.D.