17.7 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 13:09
No menu items!

VIDEO. Tragedie în Iran. Cel puţin 17 morţi și zeci de răniți, după ce un tren de pasageri a deraiat

spot_img

Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 86 au fost rănite miercuri în Iran, după ce un tren care transporta 348 de pasageri a deraiat în apropiere de Tabas, în urma impactului cu un excavator, relatează AFP.

„Şaptesprezece persoane au murit şi alte 86 au fost rănite, dintre care 37 au fost transferate la spital”, a anunţat purtătorul de cuvânt al serviciului naţional de salvare Mojtaba Khaledi, citat de televiziunea de stat. Potrivit acestuia, „bilanţul morţilor ar urma să crească pentru că mai mulţi răniţi sunt într-o stare critică”.

„Trenul, care transporta 348 de pasageri, a deraiat după ce a lovit un excavator” care se afla în apropierea căii ferate, a declarat Mir Hassan Moussavi, responsabil adjunct al Căilor ferate iraniene pentru televiziunea publică. Accidentul s-a produs la ora locală 05.30 (01.00 GMT), potrivit televiziunii de stat.

Potrivit responsabilului cu operaţiunile de salvare, Mehdi Valipour, cinci dintre cele unsprezece vagoane ale trenului au deraiat.

După producerea tragediei, ministrul drumurilor şi dezvoltării urbane, Rostam Ghasemi, s-a scuzat pe Twitter faţă de iranieni, declarând că ministerul său este responsabil pentru accident, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Procurorul din Tabas s-a deplasat la faţa locului şi o anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele accidentului, au precizat media locale.

                                                                                                                 Adina Silav 

SURSA FOTO: Twitter