3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 5:30
No menu items!

VIDEO/ Ţigări de contrabandă aduse cu parapanta din Ucraina

spot_img

Poliţiştii de frontieră au descoperit, în noaptea de miercuri spre joi, mii de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost trecute ilegal peste frontieră din Ucraina în România, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul SP.F Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei au observat, în jurul orei 3.25, cu ajutorul aparaturii de supraveghere, un aparat de zbor de mici dimensiuni (posibil parapantă cu motor) care s-a deplasat din Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Dorneşti-Grăniceşti, județul Suceava şi, ulterior, s-a întors pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina, precum şi autorităţile competente despre producerea evenimentului, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, concomitent cu monitorizarea traseului aparatului de zbor.

De asemenea, în zonă s-au deplasat mai multe echipe operative, care au luat măsuri de supraveghere și cercetare, pe raza localităţii Grăniceşti fiind descoperite abandonate mai multe colete, care conţineau 8.000 de pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 93.600 de lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

                                                                                                                   Adina Silav