29.5 C
București
duminică, 1 august 2021 - 13:56

VIDEO/ Tânăr afgan, descoperit fără cunoştință în remorca unui TIR. Salvat de polițiștii de frontieră

spot_img

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au salvat un cetățean afgan, descoperit fără cunoştință în remorca unui TIR ce venea din Turcia.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, la controlul de frontieră,  doi cetățeni din Afganistan, care se aflau ascunși într-un autocamion. Unul dintre ei își pierduse cunoștința, fapt pentru care polițiștii de frontiera i-au acordat primul ajutor şi au solicitat sprijin medical.

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD, care l-a transportat Spitalul Județean Giurgiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale, starea acestuia fiind stabilizată.

Cetățenii afgani au fost găsiți într-un TIR condus de un cetățean român, în vârstă de 39 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cei doi tineri, în vârstă de 22 respectiv 24 de ani, din Afganistan, s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, cele două persoane au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.