16.4 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:05

VIDEO Sute de mii de doze de vaccin Pfizer au ajuns în România

Aproape 700.000 de doze de vaccin de la Pfizer au ajuns, marți, în țară. Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca.

Potrivit CNCAV, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

-Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze;

Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.