11 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 10:48

VIDEO Sudul Italiei, devastat de o tornadă fără precedent. Cel puțin doi morți și 10 răniți

spot_img

Vârtejul deosebit de puternic a crescut în intensitate, luând forma unei tornade. În Insula Pantelleria, pământul a fost pur și simplu răscolit de forța vârtejului, mașinile au fost luate pe sus, iar mai multe case au fost grav afectate. Doi oameni printre care un pompier, aflați în mașini când tornada a lovit au fost pur și simplu proiectați afară din mașini, suferind răni incompatibile cu viața. Alte patru persoane sunt în stare critică.

În total, nouă persoane au fost rănite, dintre care patru sunt în stare critică, după ce tornada a lovit cu brutalitate, a răsturnat maşini şi a smuls acoperişurile caselor, vineri, în Pantelleria, o insulă centru turistic italian din Marea Mediterană, potrivit BBC.

Cei doi oameni care au murit în urma tornadei sunt localnici. Este vorba despre Giovanni Errera, 47 de ani, pompier, și un pensionar în vârstă de 86 de ani, Francesco Valenza.

Confirmarea a venit de la primarul Vincenzo Campo: „Există două decese și mai mulți răniți. A fost o tornadă care a afectat case și mai multe mașini. Cercetările sunt de desfășurare”.

Pentru sâmbătă, s-a declarat doliu de oraș.

„A fost o scenă apocaliptică”, spune un salvator care a intervenit aseară în cartierul Campobello, pe insula Pantelleria: „vântul a venit din mare și în câteva secunde a lovit case și mașini aflate pe șosea”.

„Auzeam ploaia și vântul extrem de puternic, cu adevărat anormal pentru insula noastră. Totul s-a întâmplat într-o clipă. La un moment dat s-a luat și lumina și în acel moment mi-am dat seama că tornada a provocat pagube majore”,a povestit un localnic.

Răniţii vor fi transferaţi la spitale din Palermo cu ajutorul elicopterelor, doar atunci când vremea o va permite.

 

C.D.