17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 13:18

VIDEO Stațiile de emisie-recepție din dotarea polițiștilor, topite din cauza căldurii. Europol, postare acidă la adresa șefilor din MAI

spot_img

Uniforma veche de 30 de ani, din care fac parte și jenanții pantofi cu toc a devenit de nesuportat pentru polițiști, în special vara. Reprezentanții Sindicatului Europol au transmis pe facebook un mesaj acid către șefii din MAI cărora le reproșează că de 30 de ani uniforma polițiștilor nu a fost schimbată sau îmbunătățită. Postarea intitulată “Polițiști la 37 grade Celsius” este însoțită de un video în care un polițist arată stația de emisie-recepție topită din cauza temperaturilor ridicate.

 

În mesajul lansat pe Facebook, Europol aduce în discuție pantofii cu toc, care fac parte din uniforma polițistului român, despre care se spune ironic “fără de care nu ar putea (n.r. polițistul) alerga după infractori”. 

 
 
În ultima perioadă specialiștii din IGPR au demarat o serie de controale, știți voi, acei domni prezentabili care renunță doar pentru scurt timp la confortul generat de aerul condiționat din birouri sau autoturismele de serviciu pentru a verifica dacă polițiștii din stradă poartă celebrii pantaloni cu dungă și pantofii cu toc fără de care nu ar putea alerga după infractori.
 
Uimitor sau nu, aceasta este una din prioritățile MAI care de 30 de ani nu a fost în stare să procure o uniformă de calitate pentru polițiști, care să le asigure pe lângă mobilitatea corespunzătoare intervențiilor stradale și un confort termic de bun simț elementar.
 
Iar dacă specialiștii Poliției Române tot se înfățișează în teren pentru a verifica modul de purtare a uniformei, le solicităm ca la rândul lor să poarte peste pantalonii de nuntă pistolul Beretta cu toc pentru picior iar apoi să ne spună cât de confortabile sunt articolele din actuala uniformă care este depășită atât moral cât și calitativ comparativ cu nevoile stradale și totodată să-i sprijine pe colegii noștri la apelurile prin 112, nu de alta, dar dacă tot există un deficit enorm de personal, orice ajutor este bine venit.
 
Iar dacă echiparea polițiștilor a devenit o “prioritate” din momentul în care cms. șef Ciocan Christian a fost sancționat contravențional de niște bieți agenți, poate mai marii MAI și IGPR acordă o atenție sporită stațiilor de emisie-recepție din dotarea celor aflați în stradă, să constate prin propriile simțuri cum acestea se topesc efectiv la 37 de grade Celsius.
 
Și nu în ultimul rând, poate renunță la acest gen de controale penibile și se întreabă, pentru că “Viața are prioritate!”, cum și pentru cât timp vor mai rezista polițiștii la aceste temperaturi pentru că nu au primit apă nici la această oră, dacă plasticul stațiilor de emisie-recepție se topește deja”, scriu reprezentanții Europol pe Facebook.