15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:37

VIDEO / Spitalul Foișor, evacuat vineri noaptea. De sâmbătă va deveni spital COVID

spot_img

Câteva zeci de pacienți au fost trimise acasă vineri noaptea, deoarece un ordin al ministrului Sănătății și al șefului DSU Raed Arafat stabilește că unitatea spitalicească va deveni, de sâmbătă, spital COVID. Cei mai mulți pacienți au fost externați acasă, doar 20 dintre ei, operați de curând, sunt transferați la alte spitale.

Pacienții de la Spitalul Foișor au fost evacuați pe tărgi și în cărucioare, pentru că unitatea medicală trebuia eliberată până sâmbătă. La Foișor erau internate 90 de persoane. 20 de pacienți vor fi mutați la Spitalul Unniversitar, Pantelimon și Floreasca, iar 70 vor fi trimiși acasă. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate. Toți pacienții au fost puși să semneze în nume propriu dacă aleg externarea sau transferul la alt spital.

„Astăzi în jurul orei 18:00 ne-au anunțat. M-a sunat mama că trebuie să venim să o luăm de la spital că se evacuează spitalul, că se va face din seara asta spital COVID-19, a spus ruda unui pacient, potrivit Antena 3.

Fiica unei paciente a povestit momentele de groază prin care trec: Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă”.

„Ne rugăm la Dumnezeu să fie bine și să nu sufere complicații. Sunt revoltată pentru că nu mi se pare normal să te anunțe de pe oră pe alta, că trebuie să vii să o iei acasă. Nu știu sunt încă sub șoc. Nu credeam că o să trăiesc așa ceva”, a mai spus fiica unei paciente.