17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:16

VIDEO Spadasina Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Sportului. Momentul a avut loc la aeroport

spot_img

Eduard Novak a mers să o întâmpine pe Ana Maria Popescu la întoarcerea în țară după performanța frumoasă obținută la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În filmarea postată pe pagina de facebook a ministrului se observă cum Ana Maria Popescu trece pe lângă ministru Eduard Novak care o aștepta cu mâna întinsă. Ulterior, sportiva a făcut în fața presei declarațiile care au impresionat o țară întreagă.

Între Ana Maria Popescu și ministrul Eduard Novak a avut loc, încă de sâmbătă, un schimb de replici acide.

Sportiva afirmase că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un “buget de bun simţ pentru scrima românească”, iar Eduard Novak i-a dat replica:

“După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, afirmase, duminică, Eduard Novak.

La întoarcere, spadasina a susținut o declarație în fața presei și a avut o nouă replică adresată ministrului Tineretului și Sportului.

“Am în spatele meu patru oameni. Atât am avut la jocuri. Pe lângă ei – apropo de finanţare, domnule ministru – am avut ca sparring-partneri sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care nu am fost în stare să-l iau. Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu e problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copiii aceia”, a spus Ana Maria Popescu.

C.Dumitrescu