11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:02

UPDATE VIDEO Șoferul unui bolid, surprins când spulberă bariera la trecerea de cale ferată cu câteva secunde înainte de trecerea trenului

spot_img

UPDATE: După apariția în spațiul public a imaginilor în care un șofer este surprins cum forțează barierele de la o trecere de cale ferată, polițiștii au vrut să afle imediat cine este. Așa au aflat că, după momentul surprins de camerele de supraveghere, bărbatul s-a răsturnat cu mașina, iar polițiștii sosiți la acel accident au constat că avea o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au pus cap la cap întâmplările și au stabilit că șoferul care s-a răsturant cu mașina este același cu cel care a forțat barierele la trecerea la nivel cu calea ferată din satu Pasărea, comuna Brănești din județul Ilfov.

Știre inițială

Imagini șocante au fost publicate de CFR Infrastructură. Camerele video au surprins în data de 3 august un șofer care a forțat barierele de la trecerea la nivel cu calea ferată din satu Pasărea, comuna Brănești din județul Ilfov. A trecut în viteză prin bariere, aruncându-le la zeci d emetri pe linia ferată. Trenul care urma să treacă avea o viteză de 160 de kilometri/ oră.

 

Imagini: CFR Infrastructura

“Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul.

Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din satul PASĂREA, comuna BRĂNEȘTI, marți, 3 august 2021, în jurul orei 19.38, când un şofer inconştient rupe practic brațele barierei, aflate deja în poziţia orizontală, și traversarea în viteză trecerea la nivel.

Trenul circula cu 160 de km pe oră

DOAR UN MIRACOL l-a salvat pe acest șofer, deoarece în momentul respectiv, în zona pasajului, încă nu ajunsese trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h!

O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile a mii de oameni care călătoresc cu trenul!

O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor!

O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar!

O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!
Menţionăm faptul că trecerea la nivel cu calea ferată din imagini este situată între staţiile Pasărea şi Brănești, la km 23+800, pe raza comunei Brănești, parte componentă a magistralei Bucureşti Nord – Constanţa, unde viteza maximă de circulaţie a trenurilor de călători este de 160 km/h.

Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!”, au scris reprezentanții CFR Infrastructură pe Facebook. 

C.D.