14 C
București
vineri, 7 mai 2021 - 1:43

VIDEO. Șoferul surprins noaptea pe contrasens nu poate fi sancționat pentru că a fost filmat cu aparatură neomologată

Poliția Prahova l-a identificat pe proprietarul mașinii filmată în timp ce rula pe contrasens pe DN 1, în Prahova, între localitățile Bănești și Comarnic. Este vorba de un bărbat de 69 de ani despre care poliția trebuie să afle dacă el se și afla la volan când circula pe contrasens. Paradoxal, acesta nu va fi sancționat pentru că aparatrura cu care a fost înregistrat nu este omologată, potrivit Observatorulph.ro

Marți dimineață, un participant la trafic care se deplasa regulamentar pe DN 1, spre Brașov, a surprins pe sensul opus de mers un alt autoturism care se deplasa în aceeași direcție cu a lui.

În ciudat nenumăratelor apeluri la 112, polițiștii prahoveni nu au reușit oprirea șoferului care a pus în pericol traficul rutier.

Poliția a anunțat că vor avea loc verificări la adresa agenților care nu au intervenit în urma apelurilor, însă că filmarea nu poate fi folosită pentru sancționarea persoanei aflate la volan întrucât nu a fost realizată cu mijloace omologate.

În filmare se vede cum pe lânga mașina aflată pe contrasens trec alte mașini, riscul producerii unui accident fiind foarte mare având în vedere că afară era încă întuneric.