17.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 20:58

VIDEO Șofer prins cu viteză pe banda de urgență sfidează legea: “Am vreo 800 de milioane amendă, nu ma deranjează! Nu plătesc”

spot_img

Sindicatul Europol a postat pe pagian de facebook un video în care un șofer oprit în trafic pentru că mergea cu viteză pe banda de urgență este indiferent privind repercusiunile. El spune că are amenzi care cumulează 80.000 de lei, dar că nu le plătește. În mesaj, Europol condamnă legile „prost făcute” din România şi spune că amenzile aplicate de Poliţia Română sunt degeaba, atâta timp cât contravenienţii nu le plătesc.

Șoferul a fost surprins de poliția care face raiduri aeriene. Oprit de un echipaj, bărbatul a stat de vorbă cu jurnaliștii cărora le-a spus că nu plătește amenda pentru că ” că oricum nu are nimic pe numele său”. „

“Acesta este efectul legilor prost făcute în România, când legea se încalcă cu bună ştiinţă, iar Poliţia Română nu poate aplica decât o simplă sancţiune contravenţională. Culmea, degeaba sunt aplicate aceste amenzi, dacă nu sunt plătite de către contravenienţi.

Este şi cazul contravenientului din imagine care susţine că a acumulat amenzi în valoare de aproximativ 80.000 lei şi pe care nu le va plăti, că oricum nu are nimic pe numele său, iar data viitoare va merge tot pe banda de urgenţă, că dacă se grăbeşte, face ce vrea el.” a scris Sindicatul Europol pe Facebook.

Discuţia dintre şofer şi jurnalişti:

Reporter: Pe ce motiv mergeaţi pe banda de urgenţă?

Șofer: Mă grăbeam, eram cu copilul

Reporter: Sunt poliţişti, supraveghează din aer cu elicopterul, asa te-au prins…
Șofer: Data viitoare, dacă o să mă grăbesc, o sa o iau iar pe banda de urgenţă!

Reporter: O sa plătiţi amendă…

Șofer: N-o’plătesc, sincer, am vreo 800 de milioane amendă, nu ma deranjează… Pentru viteză, pentru mai multe…

Reporter: Nu le plăteşti deloc?

Șofer: Niciodată! N-am nimic pe numele meu, ce-mi poate lua?

Reporter: Poate să vină prin instanţă, munca în folosul comunităţii, lucrezi la Primărie

Șofer: Lucrez, nu-i problemă!

C.D.