23.8 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:55

VIDEO Şofer condamnat la aproape 12 ani de închisoare pentru un accident Live pe Facebook, în Tulcea

spot_img

Şoferul din Tulcea, care a provocat un accident soldat cu trei morţi, în vara anului 2019, în satul Văcăreni, în timp ce era Live pe Facebook, a fost condamnat la aproape 12 ani de închisoare.

Şoferul în vârstă 41 de ani, din comuna Luncaviţa, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare pentru moartea unui copil, a unei tinere însărcinate şi a unei bunici.

Judecătoria Măcin l-a condamnat pe bărbat la zece ani de închisoare pentru ucidere din culpă, la doi ani de închisoare pentru conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi trei ani de închisoare pentru părăsirea locului accidentului.

În total, judecătorii au contopit pedepsele şi l-au condamnat pe bărbat la 11 ani şi 8 luni de închisoare, sentinţă compusă din pedeapsa cea mai grea, de 10 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 20 de luni reprezentat de o treime din totalul celorlalte pedepse.

Sentinţa Judecătoriei Măcin nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Trei oameni omorâţi în accident

Tragedia s-a produs pe 11 august 2019, în jurul orei 18.00, când şoferul, atunci în vârstă de 39 de ani, şi alţi doi prieteni, au plecat la o plimbare cu un BMW M6. La un moment dat, în timp ce se aflau Live pe Facebook, şoferul a accelerat puternic şi a pierdut controlul maşinii care a rupt gardul unei case şi a spulberat un copil de trei ani, o tânără de 27 de ani, însărcinată, şi o bunică în vârstă de 79 de ani.

Momentul impactului a fost transmis Live pe Facebook.

După accident, şoferul a fugit, în timp ce prietenii săi, grav răniţi, au fost transportaţi la spital. Polițiștii l-au prins în comuna natală, Luncaviţa. În momentul testării, acesta avea o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru copil şi cele două femei aflate în curte, medicii nu au mai putut face nimic.