17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 13:04
No menu items!

VIDEO. Sfârșit tragic pentru un fost polițist ucrainean care lucra pentru ocupanții ruși. În operațiune, a fost folosită o mașină capcană

spot_img

O persoană a fost ucisă în urma exploziei unei maşini-capcană în oraşul Enerhodar, ocupat de ruşi, din regiunea Zaporojie, a declarat un lider prorus citat de agenţia TASS, relatează The Guardian.

„Este zgomot în Enerhodar. Cauza exploziei care a răsunat în această dimineaţă în oraş a fost explozia unei maşini. Potrivit datelor preliminare, o persoană a murit în urma atacului terorist. Incendiul a fost stins acum. Echipele pirotehnice verifică prezenţa explozibililor pentru a preveni o nouă explozie”, a scris pe Telegram Vladimir Rogov, care este liderul mişcării pro-ruse „Suntem împreună cu Rusia”.

Enerhodar este oraşul la periferia căruia se află centrala nucleară Zaporojie.Zaporojie este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Federaţia Rusă a anunţat că le-a anexat în septembrie anul trecut, dar pe care nu le controlează în totalitate.

Dmitri Orlov, primarul oraşului ucrainean, a postat, de asemenea, pe Telegram informaţii despre incident. El a relatat că victima era un fost poliţist ucrainean care a dezertat pentru a lucra pentru autorităţile ruse de ocupaţie.

În mesajul său, Orlov lasă însă să se înţeleagă că poliţistul a fost vizat din cauza unor activităţi criminale şi corupte în rândul ocupanţilor:„De la începutul lunii martie a anului trecut şi până în prezent, Energodar a fost un oraş în care ocupanţii au defăşurat în voie activităţi criminale: ei torturează şi capturează oameni, jefuiesc locuitorii oraşului şi afaceri întregi.

Dar ei îşi bagă în buzunare şi o parte din ceea ce primesc de la Federaţia Rusă pentru a-şi asigura nevoile. Rusiştii (numele dat de ucraineni ocupanţilor ruşi în semn de dispreţ – n.r.) nu au însă nevoie de martori. Prin urmare, vor continua să facă „curăţenie”. Iar primul a plecat deja”, a scris Dmitri Orlov.

D.Constantin