24.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:24
No menu items!

VIDEO. Schioare surprinsă de avalanșă, în Munții Rodnei. Cum a reușit să scape cu viață

spot_img

O schioare a fost surprinsă de avalanșă, în timp ce cobora din vârful Munților Rodnei. Valul de zăpadă a ajuns-o din urmă și a fost târâtă până la poalele muntelui, dar a scăpat cu viață.

Imagini cu sportiva care practică schi off-pistă în Munţii Rodnei şi care provoacă o avalanşă au fost filmate sâmbătă şi postate online de către salvamontiştii maramureşeni.

„În imaginile de surprinse de un turist sâmbătă 20 Aprilie 2024 în «Y»-ul din Vârful Gărgălău, Munţii Rodnei, Maramureş mai mulţi pasionaţi de schi de tură au trăit probabil aventură vieţii lor, aventură care se putea încheia tragic dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă.

În filmări se observă un schior care coboară şi imediat după el cum pleacă o avalanşă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare – fiindcă am înţeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin – a fost prinsă în avalanşă, acoperită de zăpadă şi târâtă până la poalele muntelui. Doar norocul a făcut că această să poată ieşi teafără de sub zăpadă”, au transmis oficialii Salvamont Maramureş.

Aceştia atrag atenţia asupra faptului că stratul de zăpadă nou depus nu are priză cu stratul mai vechi şi se poate disloca foarte uşor.

„Salvamont Maramureş recomandă prudenţă maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m şi mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură , acolo unde zăpadă mai persistă cât şi pedestru”, au adaugat salvamontiştii.

                                                                                                      Adina Bucur