3.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 17:34
No menu items!

VIDEO Scene apocaliptice: Apariția unor nori neobișnuiți a uimit cetățenii statului Florida

spot_img

Nori cu o formă rară au apărut pe cerul regiunii Fort Walton Beach, din statul american Florida, în luna iulie a acestui an, uimind oamenii prezenți la scenele parcă desprinse dintr-un scenariu apocaliptic. Norii păreau a fi niște munți care atârnau din cer. Imaginile uimitoare au fost filmate și în scurt timp au ajuns virale.

Apariția apocaliptică a acestor nori neobișnuițti, a speriat oamenii de pe plajă și i-a făcut pe aceștia să se grăbească spre adăposturi, fiind siguri că urmează o furtună.

Imaginile au fost surprise de instagramer-ul Andrew Farnam și în scurt timp au făcut furori pe tot internetul.

Formațiunile noroase neobișnuite, poartă numele de Undulatus Asperatus și sunt extrem de rare, fiind clasificate de către International Cloud Atlas de abia în anul 2009. 

Denumiți şi “valurile agitate” sau “munții atârnați de cer”, norii Undulatus Asperatus au fost fotografiaţi pentru prima dată pe cerul din Cedar Rapids, în statul american Iowa, în anul 2006.

Conform specialiștilor, aceștia se formează în momentul în care vânturile turbulente sau coliziunea masele de aer lovesc partea inferioară a stratului de nori luând forma ondulată. (Mulți oameni leagă însă astfel de apariții noroase de sistemul HAARP).

Mai des, se pot zări în primele ore ale dimineții sau după o furtună în zonele joase din statul american Iowa sau California. 

Forma lor ondulată, asemenea unor unde, este fascinantă pentru meteorologi care susțin faptul că aceștia, în ciuda aspectului amenințător, nu sunt responsabili de crearea unor fenomene meteorologice extreme, spre deosebire de o altă formațiune de nori la fel de rară, ce poartă numele de Mammatus.