15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 15:09

VIDEO Scandalul dintre liberalii din Timișoara s-a mutat pe Facebook. “Gruparea Bătăușilor” vs “Gruparea Hoților”

spot_img

Spiritele continuă să fie încinse în PNL Timișoara, între cele două tabere, susținători ai lui Florin Cîțu și Ludovic Orban. Nervii sunt întinși la maximum. Ieri, la finalul unei zile cu huiduieli, îmbrânceli, bătăi în toată regula și intervenții ale Poliției și Jandarmeriei, câștigătorul desemnat în urma alegerilor a fost viceprimarul Cosmin Tabără, ca președinte PNL Timișoara. Ludovic Orban a acuzat într-o postare pe facebook, “încălcări grosolane ale democrației interne”. Scandalul s-a mutat pe facebook, unde liberalii își aruncă cuvinte grele.

Preşedintele interimar, Alin Nica, i-a numit pe facebook cei care în opinia sa au provocat scandal, „gruparea bătăuşilor”. La rândul său, Raul Ambruş, cel căruia i-a fost anulată candidatura cu doar câteva ore înainte de alegeri, i-a catalogat pe câştigători „gruparea hoţilor”.

„Persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal”

„Acţiunile de forţă instrumentate astăzi de gruparea bătăuşilor Orban – Ambruş – Chira în Timişoara reprezintă o pată pe obrazul PNL. Îi recomand lui Ludovic Orban să fie mai atent cu cine se asociază pentru că persoanele cu comportament interlop nu au ce căuta într-un partid liberal.

Legat de statutul PNL, e bine că Ludovic Orban îl apară, dar şi mai bine ar fi să-l citească înainte să acţioneze. Comportamentele total condamnabile manifestate azi de gruparea Ambruş – Chira nu au nicio legătură cu valorile PNL şi nici cu spiritul democratic care a consacrat Timişoara.

Aceşti indivizi au adus un prejudiciu de imagine imens organizaţiei PNL Timişoara care se va repara în timp, cu eforturi mari şi susţinute. Niciun liberal de bună-credinţă nu poate gira asemenea apucături nefireşti.

Alegerile PNL Timișoara au avut loc, avem o conducere legitim aleasă pentru următorii 4 ani.
În ciuda zgomotului de fundal, vă asigur că totul va reintra curând în normal pentru că avem foarte multe lucruri bune de făcut pentru timișoreni”, a scris Alin Nica, pe Facebook.

„Gruparea hoţilor din PNL Timiş a legiferat astăzi”

La rândul său, Raul Ambruş a reclamat nereguli în organizarea alegerilor de la PNL Timişoara, numindu-i pe învingători, „gruparea hoţilor”

„Gruparea hoţilor din PNL Timiş a legiferat, astăzi, la nivel de partid, frauda. Gaşca condusă de Alin Nica, care a epurat de pe liste 320 de membri ai PNL Timişoara, are tupeul să ne acuze pe noi că am fi bătăuşi.

Nu noi am chemat zeci de forţe de ordine, inclusiv din aparatul de stat, care vor răspunde pentru actele lor, nu noi am organizat alegerile, nu noi am măsluit convocatorul, nu noi am suspendat colegi abuziv şi nu noi am exclus de la numărătoarea voturilor toţi colegii care nu au convenit.

Dacă în PNL Timişoara erau alegeri libere şi corecte nu se ajungea aici! Dar, nu au fost.

Alegerile de astăzi au fost furate de Alin Nica şi Dănuţ Groza. După o lună de zile de abuzuri ale acestei găşti a răului din PNL Timiş ce s-ar fi aşteptat.

Sunt oameni care au muncit pentru partid şi s-au trezit excluşi, cu drepturi îngrădite pe nedrept.

Tensiunea din partid a creat-o Alin Nica prin manevrele sale nestatutare şi nelegale.

Văd că preşedintele interimar nu are nicio ruşine să-şi numească bătăuşi colegii care l-au făcut preşedinte, doar pentru că au venit să îşi ceară sau să îşi apere drepturile statutare. Mergem înainte şi vom contesta alegerile de astăzi, avem această datorie morală faţă de oamenii care au fost nedreptăţiţi”, a scris şi Raul Ambruş.

Scandalul iscat de ceva vreme în PNL Timișoara este fără precedent. Amintim că pe data de 3 iulie algerile au fost suspendate tot din cauza unui scandal monstru între liberali care nu mai par ca făcând parte din același partid.

C.D.