14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 5:41

VIDEO Scandal uriaș la congresul PNL. Discursul lui Cîțu, întrerupt de huiduieli: “Superman, du-te acasă!”

spot_img

Florin Cîțu a fost întâmpinat cu huiduieli, fluierături și scandări precum “Demisia!, Demisia!” și “Superman, du-te acasă!”, la momentul la care a fost invitat să-și prezinte moțiunea. Apoi, discursul său a fost întrerupt de mai multe ori cu aceleași scandări. Ludovic Orban a intervenit în repetate rânduri și le-a cerut, de pe scenă, celor din sală, să-i permită lui Cîțu să-ți susțină discursul. 

“Cei care strigați demisia sper că vă dați seama că vreți să vă dați jos propriul Guvern. Doar Liviu Dragnea mai făcea așa ceva. PNL este viu, este un partid democratic! (…) Eu sper că nu așa arată disperarea!”, a fost replica lui Florin Cîțu pentru liberalii care-l contestau din sală. 

 

Ludovic Orban le-a cerut susținătorilor săi să se liniștească și să-l lase pe Florin Cîțu să-și susțină moțiunea. Cîțu s-a arătat, însă, nemulțumit: ”Domnule președinte, nu am nevoie ajutor, eu pot să-mi prezint moțiunea și în aceste urale”.

Cu toate acestea, a fost nevoie de o intervenție a lui Orban și de un nou apel al acestuia la cei din sală, pentru ca Florin Cîțu să-și poată duce discursul la bun sfârșit.

Cîțu, val de atacuri la Ludovic Orban

În discursul său, Florin Cîțu s-a lansat apoi într-o serie de atacuri la adresa lui Ludovic Orban. 

“Astăzi nu mă votați doar pe mine, votați un nou mod de a face politică, votați o echipă și vă aștept pe toți în echipa mea. (…)Noi suntem liberali și trebuie să ne purtăm ca atare. Am muncit și nu am făcut compromisuri. Sunt aici pentru că respect principiile liberale în politică, dar și în viața personală și nu fac compromisuri. (…)Nu vă voi propune niciodată să facem din PNL o copie a PSD. Eu nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie “Votați PSD!”, niciodată. Cum aș putea când PSD este cel mai mare inamic al PNL?”, a spus Cîțu făcând referire la momentul în care Ludovic Orban a făcut schimb de geacă cu Liviu Dragnea.

“Eu sunt cel mai mare inamic al PSD. Pot asigura victoria in 2024. (…)Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, îl apreciez pentru lucrurile bune, l-am taxat pentru lucrurile proaste. (…)Acum PNL trebuie să meargă la alt nivel, nu este ceva personal, este o traiectorie nouă pentru partidul nostru. Știu că și contracandidatul meu conștientizează acest lucru, dar nu-l acceptă, pentru că în joc este cariera lui politică. (…) De mâine suntem un partid unit. Eu sunt Florin și sper că v-am convins pe toți să veniți în echipa mea, avem multă treabă în urmatorii 8 ani. Do your worst! (Faceți ce puteți mai rău! – n.r.)“, și-a încheiat Cîțu discursul, cu un nou mesaj către liberalii care continuau să-l huiduie.

Raluca Dan