23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:34
No menu items!

VIDEO. Salvatorii români care participă la căutarea victimelor cutremurului din Turcia au salvat o femeie de sub dărâmături

spot_img

Echipa de căutare-salvare a României trimisă în Turcia a participat la scoaterea de sub dărâmăturile unei clădiri cu nouă etaje a unei femei. Victima era conştientă şi a fost predată echipajelor medicale, anunţă IGSU.

Potrivit IGSU, la solicitarea expresă a autorităţilor turce, misiunile modului de căutare-salvare RO-USAR au continuat, inclusiv în afara sectorului repartizat echipei.

La ultima misiune alocată, echipa a identificat, în cursul serii de joi, prin căutare tehnică (senzori acustici), posibila prezenţă a unor supravieţuitori. Din spusele localnicilor, clădirea prăbuşită avea 9 etaje.

”Timp de câteva ore, operaţiunile de salvare au fost continuate de structurile naţionale, cu sprijinul echipei RO-USAR. Astfel, în această dimineaţă, în jurul orei 04.00 (ora locală), echipa de căutare-salvare a României a sprijinit autorităţile locale pentru extragerea unui supravieţuitor (o femeie în vârstă de 55-60 ani, conştientă, cooperantă) din cadrul clădirii rezidenţiale prăbuşite. Persoana a fost predată echipajelor medicale”, a transmis sursa citată.

                                                                                                                   Adina Silav