22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 17:04

VIDEO/ Salvamont acuză Jandarmeria, după salvarea turiștilor care s-au întâlnit cu ursul:“Să îi cobori cu mașinile înseamnă taximetrie”

spot_img

Salvamont România îi face praf pe jandarmii din Prahova, care s-au lăudat că au salvat 13 turiști, după ce aceștia s-au întâlnit pe traseu cu o ursoaică cu pui.

După ce, luna trecută, salvamontiștii le-au reproșat jandarmilor din Vrancea că și-au asumat pe nedrept salvarea celor 12 muncitori blocați între ape la Nereju, Salvamont România lansează un nou atac. De această dată au fost luați în vizor jandarmii prahoveni, care au anunțat că au salvat 13 turiști care au dat peste o ursoiacă cu pui pe traseul Jepii Mari.

“Grupul de turiști a fost scos din zona cu probleme de către un echipaj al Salvamont Busteni și au fost duși în siguranță până la Piatra Arsă. Jandarmii i-au asteptat la “barieră” și, ca de obicei, au pozat în mari salvatori, bombardând presa cu comunicate mincinoase. Să aștepți turiști la bariera și să îi cobori la Sinaia cu mașinile Jandarmeriei nu înseamnă “să cobori în siguranță”, înseamnă taximetrie”, a transmis, duminică, Salvamont România.

Mai mult, Salvamont Bușteni precizează că turiștii au fost ajutați de o echipă de salvamontiști din Bușteni și Prahova, care i-a însoțit până la cabana Piatra Arsă. Asta după ce turiștii, care coborau pe Jepii Mari, au încercat în zadar timp de aproape o oră să îndepărteze ursoiaca cu pui de pe poteca turistică, făcânt gălăgie.

                                                                                                                Adina Silav