10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 1:55

VIDEO Protest violent în Slovenia față de obligativitatea certificatului sanitar. Manifestația, înăbușită cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă

spot_img

Peste 8000 de cetățeni sloveni au ieșit în stradă miercuri seara în Ljubljana pentru a protesta față de introducerea unor noi restricții COVID-19, printre care un paşaport sanitar obligatoriu pentru a munci, notează AFP.

Miercuri seara autoritățile slovene s-au confruntat cu cel mai mare protest realizat vreodată pe tema pandemiei. Oamenii au scandat “pentru libertatea” și împotriva “Corona-fascismului” .

Noile restricţii, în vigoare de miercuri, impun un paşaport sanitar care să ateste vindecarea de COVID-19, vaccinarea ori un test negativ ca o condiţie pentru a munci sau a merge la cumpărături.

Pe parcursul protestului manifestanții ar fi devenit violenți

„Poliţia a intervenit pentru a împrăştia manifestaţia după ce protestatarii au început să arunce sticle, pietre şi petarde”, potrivit unui comunicat al forţelor de ordine.

Potrivit site-ului de informaţii N1, au fost răniţi poliţişti, mai multe persoane au fost arestate şi au avut loc violențe în centrul capitalei slovene, Ljubljana.

Restricțiile sanitare au intervenit în contextul în care numărul contaminărilor creşte brusc în această ţară unde numai 45% din populaţie este vaccinată.

Pe Twitter, ministrul de interne Ales Hojs a dat vina pe opoziţie şi media pentru violenţa manifestanţilor.

                                                                                             

                                                                                                           C.D.