34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:43

VIDEO Protest spontan după ce Mocăniţa Apusenilor a luat târâș două mașini. Localnicii nu mai vor să audă de trenulețul turistic

spot_img

Un accident în care este implicată Mocănița Apusenilor, trenulețul turistic al moților, și ale cărui împrejurări nu sunt clare nici pentru polițiști, a scos din case zeci de oameni dintr-un cartier din Roșia Montană. Oamenii acuză că trenul face prea mult zgomot și că nu este sigur. Localnicii mai spun că se simt deranjați și de numărul mare de turiști.

Miercuri după amiaza, Mocănița, trenul turistic al moților, a lovit două autoturisme și le-a luat târâș câțiva metri. Polițiștii au deschis în acest sens o anchetă pentru a afla cum s-a produs accidentul și cine se face vinovat.

În traseul său, trenul trece prin Dăroaia, un cartier din Roşia Montană, unde locuinţele sunt foarte aproape de calea ferată. Localnicii, care nu de puține ori au reclamat zgomotul produs de tren, au ieșit în stradă.

Oamenii reclamă că Mocănița nu prezintă siguranță, că nu are revizii și că linia de cale ferată nu este reabilitată.

Din aceste motive, aceștia consideră că trenul este un pericol pentru comunitate.

În plius, localnicii spun că se simt invadați de turiștii care vin să vadă cum trăiește o comunitate cum este a lor fără canalizare și în condiții improprii.

Mocăniţa Apusenilor şi-a reluat cursele turistice între oraşele Câmpeni şi Abrud sâmbătă 19 iunie.