9.3 C
București
vineri, 29 octombrie 2021 - 0:31

VIDEO Protest în fața Guvernului. Sute de angajaţi și-au strigat nemulțumirile

spot_img

Val de proteste, astăzi, în fața sediului Guvernului. Sindicaliști de la CFR au cerut măsuri urgente pentru domeniul feroviar, polițiștii și cadrele militare vor și ei creșterea veniturilor. În schimb, profesorii sunt revoltați pentru că ar putea fi puși să se testeze pe banii lor.

Protestul, anunțat de confederaţia Sindicală Naţională Meridian, în Piața Victoriei din Capitală, a strâns peste 300 de oameni.

Protestul a fost iniţiat şi solicitat de către Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Sindicatul Naţional Forţa Legii, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR şi Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, dar au fost chemaţi să li se alăture şi colegii din organizaţiile sindicale membre ale confederaţiei din diverse domenii de activitate.

Sindicaliştii au semnalat faptul că investiţiile în serviciile publice de interes general sunt minime, iar în anumite domenii, politicile guvernamentale sunt total lipsite de viziune strategică, precum în transporturile feroviare, transporturile aeriene, industria de apărare, agricultura, silvicultura şi gospodărirea apelor.

Oameni și-au mai strigat nemulțumirile legate de preţurile crescute din ultima perioadă, de salariile care au stagnat, dar și de lipsa unor măsuri concrete din domeniul sanitar.

                                                                                                                  Adina Silav