18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:54

VIDEO Prins cu teste COVID false. Un bărbat din Capitală le vindea pe OLX

Un bărbat din București, care vindea teste negative de COVID-19 false, a fost ridicat de poliţişti, fiind acuzat de fals material în înscrisuri oficiale.

“Din datele și probele administrate în cauză, în perioada februarie – aprilie 2021, de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecția virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie”, a anunțat Poliția Capitalei.

În urma investigațiilor desfășurate, a fost identificat bărbatul, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Paul Sevastian, care avea mai multe conturi pe OLX, unde pusese la vânzare testele false.

Polițiștii au făcut, miercuri, o percheziție la domiciliul acestuia, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare. El a fost condus pentru audieri la sediul subunității.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, cu cel în cauză în stare de reținere, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia.