20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:27
No menu items!

VIDEO Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a mâncat alături de soldații americani

spot_img

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a sosit în România, vineri, în cea de-a doua vizită oficială în ţara noastră. Prima vizită a avut loc în 2014, când s-a aflat în România alături de soţul ei, Joe Biden, la acea vreme vicepreşedinte al Statelor Unite.

Prima doamnă a sUA a atreizat cu avionul Air Force Two direct la Kogălniceanu, la Constanța.

Jill Biden i-a vizitat mai întâi pe soldaţii americani de la Baza Kogălniceanu din Constanţa, apoi a venit în București. Ea a mâncat alături de soldați și a postat apoi imaginile pe o rețea de socializare.

Prima doamnă se va întâlni, timp de o oră și jumătate, cu soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, într-o întâlnire privată, în afara Palatului Cotroceni.

Tot sâmbătă, Jill Biden se va întâlni cu voluntarii şi profesorii care au grijă de refugiaţii ucraineni, potrivit informaţiilor transmise de Biroul Primei Doamne a SUA.

„Prima Doamnă va petrece weekendul de Ziua Mamei călătorind în România şi Slovacia pentru a vizita trupele americane, pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu aceşti doi aliaţi NATO, va  discuta cu refugiaţii ucraineni, va exprima sprijinul poporului ucrainean şi va exprima recunoştinţa pentru eforturile de ajutorare ale vecinilor. ţări, agenţii ale Naţiunilor Unite (ONU) şi organizaţii neguvernamentale (ONG-uri). Dr. Biden este inspirată de rezistenţa şi puterea poporului ucrainean şi speră să transmită că americanii îi sunt alături. De Ziua Mamei, ea se va întâlni cu mame şi copii ucraineni care au fost forţaţi să-şi părăsească ţara natală din cauza războiului lui Putin”, a transmis vineri dimineaţă Biroul Primei Doamne a SUA.

M. Nedelcu