2.8 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022 - 20:17
No menu items!

VIDEO Florin Cîțu, explicații despre suspendarea ședinței de luni a coaliției de guvernare

spot_img

Premierul Florin Cîţu a anunţat marţi desfiinţarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Declarația a venit la scurt timp după ce Dan Barna și Kelemen Hunor au răspuns prezent la o ședință ce a avut loc în biroul lui Ludovic Orban.

Premierul Florin Cîțu a vorbit marți despre un blocaj în coaliție pe tema desființării SIIJ care a dus la suspendarea ședinței de luni, însă a afirmat că din punctul lui de vedere SIIJ a fost desființată. 

”Din punctul meu de vedere lucrurile sunt foarte simple: am desființat SIIJ. Acum este rolul Parlamentului să vină cu soluții, de aceea am cerut ca ședința de ieri să fie suspendată și să venim cu cele mai bune soluții.”

Premierul a anunțat că săptămâna viitoare vor fi reluate discuțiile pe acest subiect.

“Eu zic că trebuie să ne întoarcem la experți, există un grup de lucru. Trebuie să venim cu cele mai bune soluții și săptămâna viitoare vom relua discuțiile”.

Cât despre tensiunile din coaliție, premierul a dat asigurări că “Nu se rupe coaliția, coaliția este mai puternică, nu se rupe.”, a spus Florin Cîțu.

În ceea ce privește întâlnirea între Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au avut-o în biroul președintelui PNL, Florin Cîțu nu s-a arătat deranjat că el nu a fost chemat să participe.

“Nu a fost o ședință a coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (n.red. în birou la Orban)”, a spus Florin Cîțu.