12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 1:04

VIDEO Pompierii italieni au reușit să salveze un câine de sub dărâmături, la 30 de ore de la explozia mortală dintr-un imobil din Torino

spot_img

Salvatorii italieni au salvat un câine de sub dărâmăturile unei clădiri din oraşul italian Torino, la 30 de ore după ce aceasta s-a prăbuşit în urma unei explozii în urma căreia cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, au anunţat, miercuri, pompierii citaţi de agenţia DPA.

Pompierii au difuzat un videoclip în care se poate vedea câinele aflat sub dărâmături, protejat de bucăţi de lemn şi zidărie, salvatorii anunţând ulterior că animalul este bine, potrivit agerpres.ro.

Echipele de intervenţie au fost chemate marţi după explozia care a provocat prăbuşirea acoperişului şi au găsit cadavrul unui băiat de 4 ani în urma unei îndelungate operaţiuni de căutare.

Mai multe persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături.

O anchetă este în curs de desfăşurare pentru stabilirea cauzelor incidentului.

Într-un comunicat emis miercuri, ministerul român al Afacerilor Externe a precizat că, prin Consulatul General al României la Torino, s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa italiană referitoare la prăbuşirea unui imobil de locuinţe, la data de 24 august 2021, în localitatea Torino, iar consulul general s-a deplasat în regim de urgenţă la faţa locului.

Din informaţiile obţinute a reieşit faptul că în imobilul prăbuşit locuiau trei cetăţeni români. Unul dintre aceştia a fost rănit şi este în stare gravă la spital, unde primeşte îngrijiri de specialitate.

Starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români este bună, iar autorităţile locale le vor asigura temporar cazarea, a informat MAE.