22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 15:15

VIDEO/ Polițiștii trag un semnal de alarmă după modificarea legii: “Așa vor arăta de acum petrecerile, cu furci, topoare, săbii, cazmale”

spot_img

Petrecere cu zeci de oameni înarmați cu furci, topoare, săbii și bâte de baseball. S-a întâmplat în București, iar cheful a fost organizat de un clan de interlopi.

Imaginile au fost aduse în atenția publică de către polițiștii din sindicatul Europol, pentru a trage un semnal în privința modificării Codului penal.

“Furci, topoare, sabii, cazmale și bate de baseball, sunt ingredientele ultimei petreceri date de “jmecherii” din București. Este vorba despre Petre Gemaru, încă un lider de interlopi.

Din păcate, dacă ne veți întreba ce poate face Poliția, vă spunem doar că ultima modificare a Codului penal a ușurat activitatea interlopilor, care pot circula acum nestingheriți cu arme albe, de toate felurile în portbagaje și autoturismele de lux pe care le conduc, pentru că legiuitorul s-a gândit ca sunt periculoase doar la adunări publice, manifestari cultural sportive, locuri de agrement/distracție sau mijloace de transport în comun. Mai mult, pedeapsa a fost înjumătățită de la 2 ani la 1 an”, a precizat Europol, pe Facebook. 

Potrivit poliţiştilor, petrecerea respectivă a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe un teren viran din sectorul 3 al Capitalei. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de Poliție din cadrul Sectorului 3, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale și mai multe echipe ale Jandarmeriei București.

Două persoane, cele care au fost identificate ca fiind inițiatoarele evenimentului, au fost sancționate contravențional cu amendă în conformitate cu prevederile Legii nr 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire, pentru tulburarea liniștii publice.