28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 14:40
No menu items!

VIDEO/ Peste 50 de percheziţii, la persoane care ar fi obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului

spot_img

Peste 50 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, la persoane bănuite că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru creşterea copilului, prejudiciul fiind de peste 5,5 milioane de lei.

”În această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Călăraşi, I.P.J. Neamţ, I.P.J. Prahova şi I.P.J. Vrancea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, pun în aplicare 53 de mandate de percheziţie domiciliară, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în falsificarea unor documente de angajare. Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals”, transmite IGPR.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2017-2020, 66 de persoane fizice ar fi indus în eroare reprezentanţii Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti şi ar fi beneficiat, în mod ilegal, de indemnizaţii pentru creşterea copilului, solicitate în baza O.U.G. nr.111/2010, prin depunerea la dosarele de acordare a unor documente de angajare false, care atestă în mod fictiv locul de muncă, perioada prestată, funcţia şi remuneraţia primită.

În baza acestor documente, beneficiarii ar fi primit indemnizaţii cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei/lună şi ar fi prejudiciat bugetul Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a Municipiului Bucureşti cu peste 5.550.000 de lei.

La sediul IGPR, vor fi duse 48 de persoane, în vederea efectuării activităţilor de urmărire penală şi dispunerii de măsuri corespunzătoare.

                                                                                                                   Adina Silav