25.2 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 21:30
No menu items!

VIDEO. Peste 1.300 de persoane au fost reținute la protestele anti-mobilizare din Rusia. Violențe înregistrate în marile orașe

spot_img

Peste 1.300 de ruși care au ieșit să protesteze față de ordinul de mobilizare parțială au fost reținuți în mai multe orașe din Rusia. Aproximativ 1.000 de oameni sunt din Moscova și Sankt Petersburg. Mulți dintre ei au fost bătuți înainte să fie băgați în dubele poliției.

Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, potrivit informațiilor pe care le-a cules din 38 de orașe rusești, peste 1.311 persoane au fost reținute până seara târziu, scrie Reuters.

Grupul a precizat că 502 persoane au fost reținute în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș din Rusia.

Mitingurile sunt ilegale în conformitate cu legile anti-protest din Rusia.

Irina Volk, oficial al Ministerului rus de Interne, a declarat, citată de agențiile de știri ruse, că ofițerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste. Aceasta, deși în înregistrările video din marile orașe se vedeau mulți oameni adunați la proteste.

„În mai multe regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți”, a declarat Volk.

„Toate acestea au fost oprite. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru a fi investigate și a se stabili responsabilitatea lor”, a mai spus oficialul rus.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO: SOTA