26.8 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 12:41
No menu items!

VIDEO. Percheziții în Timiș și Caraș-Severin, la traficanții de migranţi. 300 de persoane urmau să treacă din România spre state Schengen

spot_img

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră fac, marţi, 29 de percheziţii în judeţele Timiş şi Caraş-Severin, la o grupare formată din cetăţeni români şi sârbi care se ocupa cu traficul de migranţi. Grupurile de migranţi erau constituite în Serbia, din cetăţeni afro-asiatici, care erau racolaţi şi ajutaţi să treacă graniţa în România, în schimbul a 500-1.000 de euro de persoană.

„În cauză s-a reținut că,  în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.

Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin”, transmite DIICOT.

Ulterior, migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest.

Grupurile de migranți, formate din 7-15 persoane, erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse între 500-1.000 euro de persoană, îi racolau (în special din centrele de refugiați din Serbia), în scopul trecerii frauduloase a frontierei cu România.

Au fost  interceptate  și oprite un număr de 29 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupului  infracţional, transporturi în care au fost identificaţi un număr de aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin.
                                                                                                                                                                                                                                                   Adina Silav