12.4 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 4:44
No menu items!

VIDEO. Percheziții de amploare în țară. Este vizată o grupare care a șantajat mai multe companii pentru a le elimina de pe piața jocurilor de noroc

spot_img

Sunt peste 120 de percheziții ale polițiștilor și procurorilor DIICOT, miercuri, în aproape toată țara, la persoane care activează în domeniul jocurilor de noroc și care ar fi urmărit eliminarea concurenței, prin șantaj, în timp ce clienții are realizau câștiguri mari erau împiedicați să le ridice. 40 de persoane urmează să fie duse la audieri.

”Astăzi, 23.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului”, anunţă DIICOT.

Conform sursei citate, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj.

”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală vor fi duse la audieri 40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

                                                                                                                   Adina Silav