14.9 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 6:50
No menu items!

VIDEO. Patru ucraineni observați din elicopter când intrau ilegal în țară. Au cerut protecție din partea statului român

spot_img

Polițiștii de frontieră au depistat, miercuri, patru cetățeni ucraineni care au intrat ilegal în țară, în timpul unui zbor de patrulare cu elicopterul.

Ucrainenii au fost observați în zona localităţii de frontieră Dersca, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

Potrivit Poliției de Frontieră, s-a procedat la monitorizarea persoanelor, ulterior elicopterul a aterizat şi poliţiştii de frontieră au interceptat persoanele în cauză.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că cei patru sunt cetăţeni ucraineni,  iar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, aceştia au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român, ca urmare a faptului că sosesc dintr-o  zonă de conflict”, a transmis sursa citată.

Au fost demarate procedurile specifice, fiind anunţaţi reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări, pentru aplicarea măsurilor prevăzute în astfel de situaţii. Ulterior persoanele vor fi preluate, conform procedurilor în vigoare, de Centrul Regional de Cazare pentru Solicitanții de Azil din Rădăuți.

                                                                                                                 Adina Silav