19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 18:06
No menu items!

VIDEO. Parfumuri contrafăcute în valoare de 700.000 de lei, ridicate în urma unor percheziţii în București. Produsele urmau să fie vândute online

spot_img

Nouă percheziții au avut loc în Bucureşti şi Ilfov, fiind vizată o firmă care vindea online parfumuri contrafăcute şi nici nu înregistra integral în documentele contabile veniturile obţinute. Aproape 1.800 de sticle de parfum au fost ridicate, având o valoare de piaţă de aproximativ 700.000 de lei.

”La data de 13 februarie 2023, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, privind infracţiuni de evaziune fiscală şi punere în circulaţie a unor produse contrafăcute”, anunţă IGPR.

Conform sursei citate, mai multe persoane, prin intermediul unor societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate comerţul online, ar fi oferit spre vânzare şi ar fi comercializat pe internet, printr-un site propriu specializat de parfumuri, produse ce poartă mărci notorii, inclusiv tip tester, susceptibile a fi contrafăcute, fără a înregistra în întregime în evidenţele contabile operaţiunile efectuate şi veniturile realizate.

”În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1.789 de produse tip parfum/tester (145 de sortimente), cu o valoare de piaţă de aproximativ 700.000 de lei, ce urmează a fi analizate, în vederea stabilirii caracterului autentic/contrafăcut al acestora şi pentru dispunerea, după caz, a măsurilor legale care se impun”, precizează IGPR.

                                                                                                                   Adina Silav