19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 4:52
No menu items!

VIDEO. Operațiune fără precedent: autoritățile italiene au luat cu asalt o navă din Turcia după ce echipajul a fost atacat de pasageri clandestini

spot_img

Forțele speciale italiene au luat cu asalt o navă de marfă care plecase din Turcia cu destinația Franța, după ce echipajul a fost atacat de un grup de 15 pasageri clandestini, scrie The Guardian.

Pasagerii clandestini, 13 bărbați și două femei din Afganistan, Siria și Irak, s-au urcat la bordul navei Galatea Seaways, afltă sub pavilion turcesc, care a plecat din portul Topcular din Turcia, pe 7 iunie, cu destinația Sete, Franța.

Însă aceștia au fost descoperiți de membrii echipajului, moment în care au scos cuțitele și au încercat să-i ia ostatici pe câțiva dintre ei. Căpitanul navei a reușit să solicite ajutor prin radio autorităților din Turcia, însă, pentru că nava era deja la 90 de mile marine de coasta italiană, turcii au apelat la ajutorul forțelor italiene.

„O operațiune este în curs de desfășurare pe o navă care a fost atacată de pirați”, a declarat Guido Crosetto, ministrul itaian al Apărării, la scurt timp după ce a fost decisă intervenția.

„Pasagerii clandestini folosesc ceea ce par a fi cuțite”, pentru a amenința echipajul, a adăugat acesta, spunând că misiunea a fost încredințată batalionului „San Marco”. „Ceea ce știm este că sunt migranți ilegali”, a mai spus ministrul.

Operațiunea a durat șapte ore, timp în care forțele speciale au preluat controlul asupra navei și i-a reținut pe pasagerii clandestini, dintre care unii se refugiaseră în cala navei care transportă autovehicule.

La acțiune au fost folosit două elicoptere ale marinei și ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă. Toți cei 22 de membri ai echipajului sunt nevătămați, au declarat autoritățile italiene. Nava a fost ancorată în portul Napoli, unde pasagerii clandestini au fost preluați de poliție.

D.Constantin