23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:42
No menu items!

VIDEO. O furtună violentă a făcut 110 victime în Italia. A căzut gheață de mărimea unei mingi de tenis

spot_img

Cel puţin 110 persoane au fost rănite după ce grindină de mărimea unei mingi de tenis a căzut în noaptea de miercuri spre joi într-o regiune din nordul Italiei, relatează CNN.

Grindina care a căzut pe străzile din Veneto avea un diametru de aproape 10 cm, potrivit președintelui regional Luca Zaia.

Serviciile de urgență au răspuns la peste 500 de solicitări de ajutor pentru pagube umane și materiale, a declarat protecția civilă regională Veneto.

Ferestrele caselor au fost sparte, iar copaci şi alte plante au fost distruşi de furtună.

Cele mai multe victime au răni cauzate de geamurile sparte. Un bărbat în vârstă de 53 de ani care era pe bicicletă a murit în timpul furtunii, după ce soţia sa, care mergea cu maşina în urma lui, a dat peste el, a relatat Sky24.

Europa a cunoscut schimbări dramatice ale vremii în acest an. Italia, Spania şi Grecia s-au confruntat cu o căldură necruţătoare timp de mai multe zile. Capitala italiană Roma a atins marţi un nou record de temperatură, de 41 de grade Celsius. Societatea Meteorologică Italiană a numit ultimul val de căldură Cerberus, după monstrul cu trei capete care apare în Infernul lui Dante ca paznic la porţile iadului. „Pământul are febră mare, iar Italia o simte pe propria piele”, a declarat Luca Mercalli, şeful Societăţii Meteorologice Italiene, pentru CNN.

În luna mai, unele părţi din regiunea Emilia Romagna din nordul Italiei au fost afectate de inundaţii mortale, care se produc „o dată la un secol”, peste 20 de râuri din regiune ieşind din matcă şi provocând o serie de alunecări de teren.

Pe măsură ce criza climatică provocată de om se accelerează, oamenii de ştiinţă sunt de părere că fenomenele meteorologice extreme vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense.

                                                                                                             Adina Silav