13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:49

VIDEO O fetiță de 6 ani a murit strivită de un copac, doborât de furtună, în Mureș. Se afla cu familia la un festival

spot_img

O vijelie puternică a lovit localitatea Valea Ilvei, din județul Mureș. Un copac a fost doborât de puterea vântului și a căzut peste un cort în care se afla o familie, venită la un fesival organizat în zonă. Doi copii de 5 și 6 ani și mama lor au fost prinși sub arborele prăbușit. Pentru fetița de 6 ani nu s-a mai putut face nimic, rănile fiindu-i fatale.

Familia venise la un festival organizat în Lunca Bradului. Spre seară s-a iscat o vijelie puternică și un molid a fost doborât de vânt, prăbușindu-se peste cortul în care se afla femeia și cele două fetițe.

Fetiţa cea mare, de 6 ani, a murit pe loc, strivită de arborele uriaş. Cea mică, de 5 ani, a fost transportată la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, cu leziuni severe.

„În această seară, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Deda au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe Valea Ilvei, un copac a căzut peste doi copii, unul dintre aceştia fiind în stare de inconştienţă. O echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş s-a deplasat la faţa locului, pentru stabilirea situaţiei de fapt. Din primele cercetări, a reieşit că un copac ar fi căzut peste două minore, de 5 şi 6 ani, care se aflau într-un cort, împreună cu familia, pe un teren situat în zona Văii Ilvei. Echipajul medical aflat la faţa locului le-a acordat celor două minore îngrijiri medicale de specialitate, însă, din nefericire, faţă de minora de 6 ani, a fost declarat decesul”, a precizat IPJ Mureş într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

“A fost adusă o fetiţă de 5 ani, stabilă respirator şi hemodinamic cu traumatism cranian, toracic şi abdominal sever, contuzie splenică. A fost dusă la sala de operaţie de chirurgie pediatrică”, a declarat pentru Observator News Zaharia Liana Cătălina, medic specialist medicină de Urgență UPU Smurd Târgu Mureș.

Mama fetițelor de 34 de ani a fost și ea rănită, suferind o fractură la umăr.